test Studenten onderzoeken gevangenis Veenhuizen als trouwlocatie | Regionale Kennis Economie

duurzame innovatie
in de regionale
kenniseconomie

Lara Drewer, Kathrin Ludwig en Phuong Nguyen, drie derdejaars studenten Leisure & Event Management van NHLStenden, onderzoeken of trouwen in de gevangenis van Veenhuizen mogelijk is.

Maaike de Jong van het Lectoraat duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie bood het project aan de drie studenten aan. Veenhuizen staat bekend om zijn nationale gevangenissen en historische achtergrond. Het dorp heeft een aantal gevangenissen waarvan er twee nog steeds in gebruik zijn. Bovendien zijn er in Veenhuizen twee charmante kerken die zij daar de gereformeerde kerk en de voormalige rooms-katholieke kerk noemen; ze hebben allebei het potentieel om in bijzondere trouwlocaties te veranderen. Dit vormde de basis in het onderzoeksproject.

In het begin van het project hebben de studenten een reis gemaakt naar dit prachtige mysterieuze dorp genaamd Veenhuizen om een ​​overzicht van deze locatie te krijgen en om waardevolle informatie te ontvangen van onze externe klant, Peter Bos van Klantvinder Consulting en – een vertegenwoordiger van Veenhuizen. Met die inbreng zaten ze weer bij elkaar om een ​​onderzoeksvoorstel te schrijven. Nadat de goedkeuring voor het voorstel was ontvangen, begon de eigenlijke onderzoeksfase. Het resultaat is dat Veenhuizen zeker het potentieel heeft om bruiloften te hosten; de gemeenschap en ondernemers moeten hierin echter nauw met elkaar samenwerken. Daarnaast wordt aanbevolen om de twee kerken en de lege gevangenissen te renoveren.