test Veranderende rol gemeenten: praktijkvoorbeeld Emmen | Regionale Kennis Economie

duurzame innovatie
in de regionale
kenniseconomie

Gastlid Simon Henk Luimstra is geïnterviewd over de veranderende rol van gemeenten. Over dienstverlening organiseren dichtbij – en samen met – inwoners. Dat vraagt om nog meer lokaal partnerschap met bewoners, vrijwilligersorganisaties en zorg- en welzijnsaanbieders.

Luimstra vertelt erover op allesoversport.nl: “Vanuit de gemeente ben ik gastlid bij het lectoraat Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie, dat samenwerken in nieuwe verhoudingen tussen bewoners en (ambtelijke) professionals verkent. Deze ervaring hielp mij om in Emmen een beweging op gang te brengen op basis van gewenste maatschappelijke effecten. En dus niet gericht op SMART geformuleerde doelen. Dat vraagt om loslaten en vertrouwen geven op bestuurlijk, ambtelijk en uitvoerend niveau. Elke reis van 100 kilometer begint bij de eerste stap.”

Lees verder: https://www.allesoversport.nl/artikel/veranderende-rol-gemeenten-praktijkvoorbeeld-emmen/