test Elk leven is uniek, waardevol en mag geleefd worden | Regionale Kennis Economie

duurzame innovatie
in de regionale
kenniseconomie

Dit is de visie van Chavah, Leef-Leerhuis voor jonge moeders en nieuwe partner van ons lectoraat. De tieners en jonge vrouwen die bij Chavah komen, krijgen hulp geboden op het gebied van o.a. maatschappelijk functioneren, financieel functioneren, huisvesting en zingeving. Ze kunnen een jaar in het huis verblijven, vaak vanaf ongeveer 7 maanden zwangerschap.

Op het terrein van wonen, gezondheid en vrije tijd zijn er veel uitdagingen voor de meiden die bij Chavah komen. Wij willen graag op zoek naar innovaties die toegepast kunnen worden binnen Chavah met als doel het vergroten van de kans op een gelukkig en gezond leven voor de tienermoeder en haar kind. Wat kunnen studenten van de verschillende onderwijsinstellingen, multilevel en multidisciplinair, én bedrijvenpartners van het lectoraat bijdragen? Waar kunnen we van elkaar leren en welke nieuwe crossovers zijn er mogelijk? We hebben 5 mogelijke projecten geformuleerd:
1. Leefstijlprogramma
2. Follow-up methode
3. Bedrijfsconcept
4. Fase 2 Wonen – Tiny Houses
5. Onderwijsinstroom.

Om ideeën op te doen voor een nieuw woonconcept voor Chavah hebben we 8 februari indrukwekkende presentaties over Tiny Houses bijgewoond van MBO en HBO studenten bouwkunde. Wordt vervolgd!